Ostron & vin

Svensk vinblogg.se

ostron

De delikata havsdjuren som jag har någon sorts hatkärlek till. Jag tycker fortfarande att det är lite ”läskigt” men samtidigt när jag väl sköljt ner de salta delikatesserna med en stor klunk mousserande vin så tycker jag faktiskt det är rätt gott. Eller mer kanske att det är en grej. Jag vet inte. Jag väljer bort de färska naturella, de fungerar färska men dock så måste ostronen då serveras med lite rödvinsvinäger och schalottenlök. Får jag välja helt fritt så njuter jag ostronen helst något gratinerade med en strukturerad och torr men fruktig och krämig champagne, en Mandois Blanc de Blancs Brut 2007 är min absoluta favorit. Hur vill ni ha era ostron och vad dricker ni helst till?

Trevlig fredag!

Erica Björklund Sattler

Visa originalinlägg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s