Rapport från Moseldalen

Svensk vinblogg.se

Weingut Reinhold Franzen återfinns på en av de historiskt sett mest betydande platserna i Moseldalen, på halvön Stuben. Här odlar Reinhold Franzen sina viner, vid staden Bremm intill Moselfloden och bergen Calmont och Frauenberg. De producerar fina Rieslingviner från några av de brantaste vingårdarna i Europa. Det är ett mödosamt arbete och kostsamt sätt att odla på. Det finns inga vägar utan endast serpentinstigar och trappor som leder till de terrasserade odlingarna.

Hösten är i antågande och snart sprakar allt i förtrollande gula och orange toner i vingården, för ögat den definitivt vackraste årstiden. Just nu härskar lugnet före stormen i vinkällaren där tankar väntar på att fyllas på av nyskördade druvor och arbetet med nya årgångar börjar.

Den 14 september öppnar Weingut Reinhold Franzen dörrarna för en provsmakning av sin kompletta vintage 2012 och i år kommer även deras Goldkapsel Calidus Mons och den extra torra Francisco Zero att…

Visa originalinlägg 47 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s