Reseguiden

Reseguiden Upptäcka franska vingårdar hjälper dig planera och genomföra din resa. Vi har samlat tips och berättelser från alla de större vinregionerna. Vi förklarar allt från hur du beställer mat på en restaurang till hur du bäst sysselsätter barnen i Loiredalen.

Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna att skapa en vingårdsresa som ger dig precis det du drömt om.

När du inte planerar resa fungerar boken som inspiratör på ditt coffee table

Det finns också en parlör, och många tips kring hur du bäst tar dig runt på franska vägar.

Här hittar du kapitelförteckningen.

Mer om boken

Första upplagan utgavs i november 2013 av förlaget Lindia.

Författare är Helena Trotzenfeldt, och medförfattare och fotograf är Mikael Lind. Den är 144 sidor, inbunden med omslag och tryckt på fotopapper. Den är skapad med kvalitet som känns och syns.

Bokens pris hos förlaget är 150 kr inklusive frakt, och du är varmt välkommen med din beställning här. Du får en räkning med boken.

Vi ger rabatt till munskänkar!

ISBN: 978-91-980657-3-2

Recensioner

Bibliotekstjänst: BTJ-häfte 4, 2014:

”I denna bok, som är unik i sitt slag på svenska, ger Trotzenfeldt och Lind, till yrkena dataingenjör respektive fotograf, alla tänkbara tips och upplysningar inför besöket i vindistrikten. Boken handlar om själva resan samt vin och vingårdar. Resetemat behandlas utförligt, och författarna ger konkreta råd om allt praktiskt – planeringen via nätet, hotellbokningar, vägval, packning och förströelse i bilen för barnen. Vintemat omfattar förutom regler för vinodling, vinnamn och vinklassificering kortfattade beskrivningar av Frankrikes olika vindistrikt. Ett omfattande avsnitt ägnas åt konsten att hitta intressanta vingårdar och vad som förväntas av en som besökare när det gäller vinprovning, vinköp och allmänt uppförande. Texten kompletteras av ett hundratal färgfotografier av traditionellt snitt och en utförlig parlör.”

Möten