Att reblogga

Det främsta syftet med denna blogg är att vara ett stöd till den som planerar en resa till Frankrike, eller den som nosar på tanken och försöker komma på om det är en bra idé.

I Sverige finns många bra vinbloggar. Det finns dock ingen som specifikt enbart skriver om vingårdsbesök – vilket säkert till stor del beror på att sådana gör man normalt bara vissa tider på året. Inte heller vi tar enbart med vingårdsbesök, utan även annat som kan vara av intresse för en resenär, och som inte nödvändigtvis har med vin att göra.

Vi tillhandahåller verktyg och råd för resenärer, och rebloggar inlägg och webbplatser vi tror är intressanta. När vi gör det använder vi kategorier och taggar för att göra dem lätta att hitta – för den som exempelvis är intresserad av att resa till Alsace samlas därmed alla inlägg under menyvalet ”Alsace”. Vi lägger inte upp sådant vi uppfattar vara ren reklam.

”Rebloggandet” går till så här:

Först frågar vi alltid ägaren. Juridiskt behövs inte det för att länka till publika inlägg, men vi tycker det är allmän hyfs att göra så. Om vi får nej tar vi aldrig med något ur bloggen.

Om en blogg ligger hos wordpress.com använder vi funktionen ”reblog”, som gör att några meningar samt en bild ur inlägget dyker upp som inlägg. Det är inte en kopia, utan bara en referens – alla försök att läsa hela posten leder till ursprungsbloggen. Se exempel på reblogg från min egen blogg.

Gen-degustation-1För tweets använder vi vårt twitterkonto @vingardar till att berätta om posten. Därefter lägger vi upp tweeten som ett blogginlägg, så att det blir sökbart för framtida resenärer.

För övriga bloggar skriver vi några rader och lägger in en länk.

Dessa blogginlägg hamnar då också på vår Facebook-sida, så att alla som gillar den hittar till dig.

Vi hoppas många bloggare ser nyttan med att läsare kan hitta deras inlägg på detta sätt. Om vi missat något du skrivet får du gärna höra av dig till helena.trotzenfeldt [at] upptackavingardar.com.